Regeringen vil styrke iværksættere med skattelettelser og bedre vilkår

12-06-2024
Nyhed

I dag fremlægger regeringen en ny strategi, som skal gøre livet som iværksætter mere attraktivt i hele Danmark. Regeringen vil bl.a. give skattelettelser til gavn for iværksættere og gøre det nemmere for dem at tiltrække kapital. Med strategien vil regeringen også have et særligt fokus på fremtidens talenter, der er afgørende for dansk økonomi og fortsat vækst.

Regeringen fremlægger sin iværksætterstrategi med skattelettelser til erhvervslivet

Danske iværksættere med virkelyst og gode ideer har gennem tiden bidraget med gode danske arbejdspladser i hele landet og til den solide danske økonomi. Regeringen ønsker at forbedre rammevilkårene for iværksættere i hele Danmark, så der er bedre muligheder for nytænkning og for at vise vejen for næste generation af virksomheder.

Derfor har regeringen i dag præsenteret en ny strategi, der skal gøre det lettere at være iværksætter i Danmark. Lettere at bruge sine kræfter på at skabe nye produkter og vækst. Regeringen afsætter med den nye iværksætterstrategi 2,1 mia. kroner i årene 2024-2026 og mere end 1,1 mia. kroner om året fra 2027.

Økonomiminister Stephanie Lose siger:

”Danmark skal være verdens bedste land at være iværksætter i. Det er en ambition, vi har. For et stærkt erhvervsliv med iderige og kreative iværksættere er en forudsætning for en sund dansk økonomi. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi har hævet ambitionerne og nu sætter mere end 1,1 mia. kroner af til bedre rammer for iværksættere i Danmark. Af de penge går over 750 mio. kroner til at give skattelettelser, så det bliver lettere at være iværksætter, og så flere forhåbentlig får lyst til at lave en startupvirksomhed herhjemme.”

Regeringen vil lette skatten på områder, der har særlig betydning for iværksættere. Regeringen vil blandt andet fjerne fantomskat, sænke skatten på medarbejderaktier, sænke skat på aktieindkomst og gøre det nemmere for virksomheder at hente internationalt talent.

Økonomiminister Stephanie Lose siger:

”Danmark skal også i fremtiden have nogle af verdens førende virksomheder. Det kræver, at vi styrker iværksætterkulturen og skaber gode forudsætninger for, at talent og virkelyst kan udfoldes og blive til nye virksomheder. For det er i iværksætteriet, at kimen til nye store erhvervssuccesser bliver lagt, og vi har brug for iværksætternes ideer og nytænkning for at udvikle fremtidens løsninger. Derfor skal vi skabe endnu bedre rammer for dem, der har en god ide og modet til at føre den ud i livet.”

Regeringen vil også gøre det lettere for en virksomhed at tiltrække kapital, færre byrder og styrket viden- og teknologioverførsel.

Læs mere og download regeringens udspil på Erhvervsministeriets hjemmeside